Wij zijn verbijsterd: Geen indexering bewindvoerderstarieven

Wij spreken ons niet snel uit over onderwerpen waar een politieke lading aan hangt. Het gaat er bij ons om ons werk zo goed mogelijk te doen voor onze cliënten. Dat wordt elk jaar lastiger, complexer en arbeidsintensiever en ook een stuk kostbaarder.

Wij hebben als beroepsgroep over de afgelopen jaren flink moeten investeren in bijvoorbeeld de verplichte jaarlijkse audits, software, bijscholingen en natuurlijk de investeringen die je moet maken in je bedrijfsmiddelen. Wij merken ook dat de kosten over de afgelopen jaren aan huur, energie- en verzendkosten en dergelijke flink zijn gestegen. De arbeidskosten zijn ook flink omhoog gegaan. Toch kregen wij vandaag het bericht dat er voor aankomend jaar geen indexering plaatsvindt omdat de algemene indexering over 2021 minder dan 1 % zou zijn en dat betekent dat er geen aanpassing komt van onze tarieven.

Ondertussen heeft deze overheid nog steeds geen oplossing gevonden voor onze beroepsgroep voor de taken die achter Digid muren zijn verdwenen. Dat betekent dat wij aangiftes en toeslagen op papier moeten doen. Volgens Digid mogen wij ook geen aangifte software gebruiken omdat cliënten die onder bewind staan geen machtiging meer mogen afgeven. Maar zelfs wanneer wij dit wel doen (wat officieel niet mag!) kunnen wij niet bij gegevens van UWV, zorgverzekeraars en dergelijke.

Dossiers van cliënten die zich bij ons melden zijn veel complexer geworden waardoor je per dossier veel meer uren kwijt bent. Het woud van regels en regelingen maakt het niet makkelijker.

Wij zijn in de ruim 11 jaar dat wij bestaan niet veel gestegen in tarief, sterker nog in 2016 zijn onze tarieven zelfs naar beneden bijgesteld. Ook toen zijn wij als beroepsgroep rustig en beschaafd gebleven.

Voor ons geldt net als voor iedereen in Nederland dat de kosten de pan uitrijzen. Wanneer we de toenemende kosten bekijken die wij als bewindvoerders hebben en hier de tariefswijzigingen naast leggen lopen wij al jaren uit de pas. Maar met de hoge inflatie naast de gebruikelijke prijsstijgingen is het bevriezen van onze tarieven buiten alle redelijkheid.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht