Vervoer wmo

Als het door leeftijd of gezondheidsproblemen lastig is om zelfstandig auto te rijden of gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, dan kan je bij jouw gemeente terecht. Zij kunnen een vervoersvoorziening aanvragen.

WMO loket

Bij het WMO loket van jouw gemeente kan je je melden hiervoor. WMO staat voor Wet Maatschappelijk Ondersteuning.
Elke gemeente heeft haar eigen beleid voor WMO vervoer.
Er wordt beoordeeld wat de mogelijkheden maar ook de onmogelijkheden zijn. Als blijkt dat het inderdaad niet meer zelfstandig lukt, dan kan je een WMO indicatie krijgen en wordt er gekeken welk hulpmiddel het beste bij je past.

Vervoerspas

Als je een WMO pas krijgt, kan je hiermee reizen. Bijvoorbeeld met een taxi. Ook hierin heeft iedere gemeente haar eigen afspraken met vervoersbedrijven. Reizen met een WMO pas is speciaal bedoeld voor sociaal en recreatieve doeleinden. Als je bijvoorbeeld naar vrienden wilt of het revalidatiecentrum.

Scootmobiel

Als je niet in staat bent om kleine afstanden af te leggen, voor bijvoorbeeld de boodschappen, kan er een indicatie voor een scootmobiel worden aangevraagd. Dit is niet bedoeld voor om te reizen naar school of werk. Echt voor sociaal vervoer in de directe omgeving. De gemeente regelt ook de stalling en het oplaadpunt.

Per gemeente anders

Zoals ook al eerder gemeld mag iedere gemeente haar beleid hierin bepalen. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan hierboven beschreven. Wij raden altijd aan om de mogelijkheden te bespreken. Er is altijd wel een oplossing !


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht