Dienstverlening uitgebreid én tips over bewind en BKR registraties

In ons eerste blog vertellen we je meer over de nieuwe diensten die wij in 2019 geïntroduceerd hebben, het opvragen en verwijderen van je BKR registratie én geven we advies over het beëindigen van bewindvoering.

Wij hebben onze dienstverlening uitgebreid!

Al 9 jaar werken wij met plezier in de financiële dienstverlening. Vorig jaar is niet alleen onze website vernieuwd, maar hebben wij ook onze diensten aangepast aan de zorgvraag van onze cliënten. Onze senioren service is tot stand gekomen na een vraag van een verwijzer. Ouderen zijn vaak prima in staat om hun inkomen te beheren maar hebben soms hulp nodig in de digitale afhandeling van hun administratie en financiën. Hiervoor hebben wij een speciaal zorgpakket ontwikkeld waarbij cliënt verder volledig zelfstandig blijft.

Wij hebben onze financiële dienstverlening uitgebreid! Lees meer over bewindvoering en hulp bij financiële administratie.

Ook hebben wij maatwerk toegevoegd aan ons dienstenpakket. Wij zijn van mening dat volledige overname van de financiën niet altijd nodig en wenselijk is. Samen met de cliënt, familie of verwijzers kijken wij wat er precies nodig is voor de klant, met minimale inmenging in de persoonlijke levenssfeer.

Ook in onze nieuwe stijl en met onze nieuwe diensten zijn wij blijvend betrokken bij uw financiën. Wanneer u vragen heeft over onze diensten, komen wij u daar graag een keer meer over vertellen. Neem contact met ons op!

Bewindvoering beëindigen, hoe nu verder?

Wanneer een cliënt beëindiging van het bewind aanvraagt, zien wij graag dat onze cliënt een financieel gezonde toekomst tegemoet gaat. Wij geven daarom altijd het advies mee om zich eerst thuis te laten begeleiden zodat zij de financiën en de administratie weer volledig zelf kunnen oppakken. Wanneer dit goed verloopt, kan het beschermingsbewind worden opgeheven.

Wij kunnen diverse vormen van hulpverlening hierin adviseren. Er zijn gemeenten waar vrijwilligers beschikbaar zijn om cliënten thuis te begeleiden. Dit gaat bijvoorbeeld via organisaties als Humanitas of Socius maatschappelijk werk.

Daarnaast hebben wij goede contacten met budgetcoaches die cliënten, na beëindiging van het bewind, verder op weg helpen, inzicht geven en de zelfredzaamheid vergroten.
Indien een bewind eindigt, dragen wij het dossier en de rekeningen over aan cliënt. Wij zorgen ervoor dat deze een goede start kan maken. Wij verzorgen de aanmelding bij de instantie waar de cliënt zich door wil laten ondersteunen.

Ondanks ons advies zien wij helaas vaak dat cliënt geen behoefte heeft aan begeleiding na bewind. Zij mogen na beëindiging van het bewind uiteraard altijd contact met ons opnemen wanneer er vragen hebben.

 

 

BKR registratie opvragen en verwijderen

Wanneer je geld leent wordt dit geregistreerd . Ook bijvoorbeeld de aanschaf van een telefoon vanaf 250 euro die tijdens het abonnement wordt geregistreerd.

Een registratie blijft 5 jaar staan. Dit kan soms onredelijk lang zijn. Je kunt een verzoek doen dit te wijzigen bij de kredietverstrekker. Je moet dit verzoek goed geargumenteerd indienen.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een kosteloos overzicht op te vragen. Op de website van BKR kun je een formulier uitprinten en deze opsturen. Je kunt dit gratis verzoek eenmaal per jaar doen.

Heb je vragen over financiële dienstverlening zaken of hoe wij jou kunnen helpen? Bekijk ons dienstenaanbod of neem contact met ons op, wij vertellen je graag meer.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht