Tonk: Een nieuwe regeling voor mensen die tussen het wal en schip vallen

Nu de corona crisis blijft voortduren nemen ook de financiële gevolgen toe.

Extra geld voor bestaande en nieuwe regelingen

Gelukkig ziet het kabinet de noodzaak in van extra maatregelen en ziet af van versobering van bestaande steunmaatregelen. Met de uitbreiding van deze regels wil het kabinet voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen nu Covid19 nog langer onze samenleving beperkt.

Maar liefst 3,7 miljard euro trekt de overheid uit bovenop de 33,7 miljard die de steunpakketten al gekost hebben. Ondanks de steun zal het aantal faillissementen en het aantal mensen dat hun baan verliest groter worden.

Wil je meer weten of op de hoogte blijven van de financiële regelingen klik dan hier.

Tonk: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Er zijn al aardig wat regelingen in het leven geroepen om mensen, ondernemers en bedrijven tegemoet te komen. Toch is er een groep particulieren die tussen het wal en het schip viel. Daarvoor is nu de TONK  bedacht. TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Deze ondersteuning kan worden geboden als door inkomstenterugval de noodzakelijke kosten niet meer betaald kunnen worden.

Je kunt hierbij denken aan zelfstandigen die veel werk of opdrachten zien verdwijnen. Of werknemers die inkomsten mislopen. Het kabinet reserveert 130 miljoen euro in het eerste half jaar van 2021. Ze verwachten de regeling op 1 februari rond te hebben. De uitvoering hiervan komt bij de gemeente te liggen.

Het is de bedoeling dat het aanvragen en de uitvoering van deze regeling zo eenvoudig mogelijk wordt.  Best wel weer een hele klus voor de gemeente om weer een nieuwe regeling op te tuigen en uit te voeren. We hopen dat het lukt om de aanvraag eenvoudig en toegankelijk te maken. We zouden zelf dan ook adviseren om een aanvraag op papier ook mogelijk te maken die begrijpelijk is voor iedereen.

We hopen dat met deze nieuwe regeling veel mensen geholpen kunnen worden van wie het water nu aan de lippen staat. We worden de laatste tijd vaak gebeld door mensen die dringend advies en hulp nodig hebben. We proberen deze mensen zo goed mogelijk te adviseren. De wanhoop is soms groot. Wat wij kunnen bieden is lang niet altijd wat het beste aansluit op hun persoonlijke situatie.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht