Preventie toeslag schulden: meld je aan!

Veel mensen in Nederland ontvangen toeslagen; huur- en zorgtoeslag maar in veel gevallen ook kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. In 2021 gaat het om 7,7 miljoen toeslagen waarbij er in totaal 15,2 miljard euro is toegekend. Er zijn maar liefst 5,7 miljoen toeslagenhuishoudens en 8,9 miljoen mensen zijn betrokken bij een toeslag.
Deze toeslagen worden verstrekt vanuit de Belastingdienst en zijn inkomens- en situatie afhankelijk.

Deze Toeslagen leiden nog veel te vaak tot schulden. Bij het te laat of niet doorgeven van wijzigingen, ontstaan er snel terugvorderingen van de belastingdienst. Vaak gebeurt dit niet met opzet maar is het gewoon onwetendheid van mensen. Dit moet voorkomen kunnen worden!

Toeslagenwekker is een gratis tool voor mensen om hen eraan te herinneren ieder kwartaal na te gaan of hun situatie is gewijzigd. Je ontvangt periodiek een signaal, doorloopt een aantal vragen en krijgt zo het advies om wel of niet aan de belastingdienst door te geven wat jouw persoonlijke situatie is. Zo kunnen toeslagen schulden voorkomen worden!

Bescherm jezelf of jouw cliënten en meld je gratis aan via de site van toeslagenwekker.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht