Op zoek naar een levens- of uitvaartverzekeringspolis? Het kan makkelijker!

Wanneer een cliënt bij ons onder bewind komt zorgen wij er ook voor dat de verzekeringen op orde komen. Dat betekent dat wij op zoek gaan naar verzekeringen die lopen. Deze sporen we op door afschrijvingen op de bankrekeningen na te lopen. Soms komen ze binnen als betalingsherinnering of via een deurwaarder. En soms levert cliënt ze gewoonweg aan.

Bij wanbetaling worden verzekeringspolissen meestal geroyeerd ofwel stopgezet. Dat betekent in veel gevallen dat je ook geen recht meer hebt op vergoedingen. Dat geldt niet in alle gevallen.

Soms wordt een polis premievrij gemaakt. Dat houdt in dat je stopt met het betalen van de premie maar de verzekering niet wordt stopgezet. De verzekering loopt dan wel door, maar de uitkering zal lager zijn dan wanneer je wel was doorgegaan met betalen. Deze polissen zie je niet terug op je afschrift of als betalingsherinnering.

Wanneer iemand overlijdt zijn uitkeringen uit deze polissen vaak wel nodig. Hoe kom je er nu achter of er een slapende polis op je naam staat?

Verzekeraar zoekt begunstigde

Omdat vooral levensverzekeringen vaak voor lange tijd worden afgesloten komt het soms voor dat de verzekeraar de begunstigde niet kan vinden. In de tussentijd kan iemand verhuisd zijn of nabestaanden weten niet dat er een verzekering was en eisen het tegoed niet op.

Ondanks dat het de verantwoordelijkheid is van de klant, gaan verzekeraars toch zelf op zoek naar begunstigden.  Het verbond van verzekeraars helpt om begunstigde in contact te brengen met de verzekeraar.

Op zoek naar polis

Op de website van het verbond van verzekeraars kun je als nabestaande ook op zoek gaan naar polissen. Je kunt ook op zoek gaan naar je eigen polis wanneer je deze gegevens niet meer hebt. Misschien ben je wel gegevens kwijtgeraakt na een verhuizing of brand.

Als bewindvoerder en curator kunnen wij ook een verzoek indienen om polissen van onze cliënten.

Een speciale zoekservice

Op de website zoekservice.vanatotzekerheid.nl kun je een aanvraag doen om op zoek te gaan naar polissen. De voorwaarde is wel dat je eerst zelf actief hebt geprobeerd om uit te zoeken of en waar er nog een polis loopt. Als je wel een naam hebt is het beter eerst de verzekeraar zelf even te bellen.

In de afgelopen jaren zijn er heel wat verzekeraars over genomen of samen gegaan. Gelukkig kun contact opnemen met de informatiedesk van de Nederlandse bank die je kan vertellen wie de verplichting van jouw verzekeraar heeft overgenomen. Dat scheelt al heel wat zoekwerk. Emailadres en telefoonnummer vind je ook op de site.

Het is belangrijk om alleen een aanvraag in te dienen als het echt nodig is. Het verbond van verzekeraars kan maandelijks slechts 100 aanvragen in behandeling nemen voor het zoeken van polissen naar levenden. Als het er meer zijn word je op de wachtlijst geplaatst.

Krijg je geen reactie naar aanleiding van je aanvraag?

Als je na 2 tot 3 maanden geen reactie hebt ontvangen mag je ervan uitgaan dat er geen polissen lopen. Wanneer er namelijk geen polis loopt krijg je geen reactie.

 

 


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht