Nazorg: Er is altijd ruimte voor groei

Er wordt vaak gedacht dat onze cliënten er, als het bewind beëindigd wordt, alleen voor staan. Wij zijn van mening dat cliënten beter verdienen dan de eind rekening verantwoording nadat de eindbeschikking is binnen gekomen.

Officieel is er inderdaad geen verplichting of verantwoording meer nadat het bewind eindigt. Maar stel je eens voor wat er plotseling op je afkomt nadat alle administratieve taken en financiële zorgen je minimaal 3 jaar uit handen zijn genomen. Je krijgt dan wel inzicht in wat er op je rekening gebeurt, maar wat er allemaal gebeurt op de achtergrond krijg je niet mee. En dat krijg je dan plotseling allemaal weer op je eigen bord.

Het beste resultaat

Het is natuurlijk niet gek dat je dan even niet meer precies weet wat je moet doen, waar je wat aanvraagt en wat je te besteden hebt per maand. Wij blijven daarom ook na het bewind voor onze cliënten bereikbaar voor vragen en advies. Het beste resultaat is een cliënt die er zelf ook een succes van maakt.

Contact houden is belangrijk

Wanneer een cliënt stopt laten wij deze achter met een goed ingeregelde administratie en zij behouden het rekeningsysteem. Wij drukken onze cliënten ook op het hart om contact op te nemen als ze ergens tegen aan lopen. Hier wordt ook regelmatig gebruik van gemaakt. Omdat de drempels soms toch hoog blijkt om hulp te vragen nemen wij na beëindiging, afhankelijk van de situatie, nog één of meerdere malen contact op om te vragen of alles goed gaat en of zij nog vragen hebben. Zo nodig geven wij advies of verwijzen wij door naar bijvoorbeeld het wijkteam of sociaal raadslieden.

Betere nazorg door e-learning

Toch bleven wij nadenken over verbeteringen in dit traject. Een betere nazorg en kennis meegeven over het uitgebreide en soms ingewikkelde systeem in Nederland.
Mede hierdoor hebben wij nu ook een e-learning ontwikkeld om financiële problemen te voorkomen en op te lossen: Zelfstart. Deze zal begin volgend jaar online komen! Iets waar wij heel trots op zijn, waar veel tijd en aandacht in zit en waarvan we zeker weten dat dit vele mensen zal helpen.

Wij zullen al onze cliënten met wie wij een verzoek doen om bewind te beëindigen deze e-learning aanbieden. Hierin leer je alle facetten van A tot Z om je financiën goed te beheren zoals bijvoorbeeld het opstellen en bijhouden van je budget, toeslagen aanvragen en wijzigen, het aanvragen van kwijtscheldingen en het doen van aangifte. Wij hopen hiermee de succeskans te vergroten. En mocht onze cliënt er niet uitkomen dan blijven wij bereikbaar voor vragen of advies.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht