Nadat ik ziek werd

Florian is een grote kerel die altijd hard gewerkt heeft en nooit geldproblemen heeft gekend. Toch zat hij nu huilend tegenover ons. Hij was ziek geworden, heel erg ziek. Zo ziek dat er zelfs een tijd was geweest dat hij dacht hij het niet zou halen. Gelukkig is het allemaal goed geregeld in Nederland, maar het gaat toch ook echt wel eens mis. Daarom vertellen wij het verhaal van Florian. Natuurlijk hebben wij details veranderd om privacy te waarborgen.

Flinke terugval in inkomen

Florian had een goede baan, een huis, een relatie en alles ging hem voor de wind. Totdat hij ziek werd en erachter kwam dat hij kanker had. Dat was een enorme schok. Hij leefde gezond en was eigenlijk nooit ziek. Hij kwam ik de medische molen terecht en voor hij het wist zat hij midden in een zwaar chemo traject. Na een jaar ging zijn inkomen naar 70%. De kosten bleven nagenoeg hetzelfde, en soms zelfs hoger dan ervoor. Zijn reiskostenvergoeding was hij kwijt maar wel reed hij veel kilometers naar het ziekenhuis.

Na nog eens een jaar ziek te zijn geweest moest er een arbeidsongeschiktheidsuitkering worden aangevraagd bij het UWV. Waar het precies is misgegaan weten we niet. Heeft de werkgever een fout gemaakt, is het tussen de kieren gevallen bij het uwv of heeft hij zelf steken laten vallen?

Een ding weten wij zeker: De wet van Murphy sloeg toe. Alles wat mis kon gaan ging mis. Florian heeft maanden geen inkomen gehad. Doordat eigenlijk alle energie in zijn herstel ging zitten, heeft hij zijn kop in het zand gestoken qua administratie en zijn financien.

En nu zat hij hier tegenover ons. Van de stoere kerel was weinig meer over. Hij had net gehoord dat hij zijn woning uitgezet zou worden en was volledig in paniek. In deze situatie gaan wij meteen aan de slag. Er komt snel een intakegesprek en wij vragen met spoed bewind aan bij de rechtbank. Ondanks dat het bewind nog niet is uitgesproken gaan wij meteen in overleg met de verhuurder. Tijdens het intakegesprek hebben wij contact opgenomen met de verhuurder en met schuldhulpverleningsinstantie om een moratorium aan te vragen namens cliënt.

Niemand wordt beter van een huisuitzetting

Het lijkt een open deur, maar ook een verhuurder doet dit liever niet. Zij zien ook liever een oplossing voor de problemen. In dit geval was de verhuurder ook bereid om de uitzetting op te schorten omdat er bewind werd aangevraagd.

Snel schakelen

De rechtbank heeft gelukkig snel een beschikking afgegeven . Wij zijn vol gas aan de gang gegaan met de schulden van Florian. Schuldhulpverlening werd snel opgestart. Dit is altijd een flinke klus. Door een goede samenwerking met schuldhulpverlening, verhuurder en cliënt hebben we een huisuitzetting kunnen voorkomen.

Gezondheid gaat voor

We weten allemaal dat gezondheid het allerbelangrijkste is. Het hebben van financiële problemen  heeft een grote impact op je leven. Het geeft heel veel stress en zorgen. Dit kost weer heel veel extra energie die je eigenlijk nodig hebt voor je herstel. Laat problemen niet oplopen en zoek zo snel mogelijk hulp!


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht