Hulp bij loonbeslag: werkgever

Als werkgever bent u verplicht mee te werken aan loonbeslag. Tot de volledige schuld betaald is dient u het gevorderde deel over te maken aan de deurwaarder

Loonbeslag voor werkgevers

Als werkgever bent u verplicht mee te werken aan loonbeslag van uw werknemers. Tot de volledige schuld is betaald dient u het gevorderde deel direct over te maken aan de deurwaarder. Zodra de volledige schuld betaald is, wordt u als werkgever hier van op de hoogte gebracht. Wij zien dat steeds meer werkgevers en HR afdelingen bezig zijn met de vraag, hoe kunnen wij (preventief) helpen bij werknemers met financiële problemen.

Belangrijk is om te weten hoe je financiële problemen bij werknemers kunt signaleren. Loonbeslag is voor werkgevers een belangrijk signaal van financiële problemen van een werknemer, vaak is er namelijk meer aan de hand dan alleen een betalingsachterstand. Loonbeslag wordt namelijk pas opgelegd wanneer de schuldeiser de schuld heeft overgedragen aan een deurwaarder en het ook de deurwaarder meerdere keren niet gelukt is een succesvolle betalingsregeling te treffen.

Bent u een werknemer en heeft u te maken met loonbeslag, bekijk dan onze pagina voor werknemers.

 

Signalen Financiële problemen

Financiële problemen bij uw werknemers herkennen vóórdat er loonbeslag gelegd wordt? Voorkom dat u als werkgever loonbeslag moet betalen!

Dit zijn 4 belangrijke signalen:

 • Een voorschotaanvraag. Dat betekent dat de werknemer op dat moment zelf geen reserves heeft om een betalingsachterstand op te lossen. Een voorschot wordt bij de volgende betaling weer ingehouden, waardoor op dat moment opnieuw een tekort ontstaat.
 • Deelname aan sociale activiteiten. Doet een werknemer (plotseling) niet meer mee aan sociale activiteiten? Voornamelijk van werknemers waarvan u dit niet verwacht of gewend bent kan dit een signaal van (financiële) problemen zijn.
 • Financiële problemen geven vaak stress en problemen thuis, waardoor werknemers zich vaker ziekmelden.
 • Gedragsverandering of tekenen van zorgen. Niet iedereen zal zich ziek melden maar vaak is het wel zichtbaar wanneer iemand zich zorgen maakt of gestrest is. Vaak is dit zichtbaar voor collega’s en managers.

 

 

De Waag Dienstverlening

De Waag Dienstverlening

Heeft één van uw medewerkers te maken met loonbeslag of vermoed u financiële problemen? De Waag biedt een maandelijks spreekuur aan op locatie.

Hierdoor wordt de drempel verlaagd voor uw werknemer. Werknemers zijn relatief kort uit het werkproces, omdat wij bij u op locatie zijn.

Niet alleen bij financiële problemen, maar ook voor vragen over budgetten, toeslagen en kwijtschelding kunnen zij bij dan ons terecht. Wij beantwoorden vragen en bieden advies. Blijkt dat er toch meer aan de hand is? Dan kunnen we samen met de werknemer en indien gewenst met de werkgever onderzoeken of er niet bijvoorbeeld schuldhulpverlening of een budgetcoach nodig is om de financiën op orde te krijgen.

 

De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht