Kwijtschelding belastingschulden steeds vaker mogelijk zonder regeling

De belastingdienst staat de laatste tijd vaak in een kwaad daglicht. Het is goed dat er kritisch wordt gekeken naar het functioneren van de belastingdienst. We zien in onze contacten met de belastingdienst dat er steeds vaker wordt gekeken naar de situatie.

Altijd fijn om  te zien dat er positieve ontwikkelingen zijn waar ook onze cliënten van kunnen profiteren. We willen graag meer vertellen over de persoonlijke betalingsregeling voor belastingschulden. Wanneer een cliënt belastingschulden heeft kunnen wij soms besluiten een persoonlijke betalingsregeling aan te vragen. Bijvoorbeeld wanneer een schuldhulpregeling niet nodig is of niet mogelijk.

Wij vullen dan een formulier van de belastingdienst in en vragen om een persoonlijke betalingsregeling. Wanneer een cliënt een minimaal inkomen heeft kan de belastingdienst besluiten om deze schuld niet in te vorderen. Er zal geen beslag worden gelegd op je inkomen of je bankrekeningen. Maar wat voor veel cliënten nog belangrijker is er zullen geen toeslagen worden verrekend.

Tot 3 jaar na dit besluit zullen er wel eenmalige terugbetalingen van de belastingdienst worden verrekend. Dat betekent dat een eenmalige belastingteruggaaf of een extra teruggaaf voor je toeslagen wel kunnen worden verrekend.

Een groot voordeel is dat er niet doorlopend beslag kan worden gelegd op toeslagen en inkomen en dat de schulden die na 3 jaar nog open staan bij de belastingdienst worden kwijtgescholden. Het is ook fijn dat het budget in die 3 jaar stabiel blijft. Het is bij ons altijd even een klein feestje als deze brief bij ons binnen is.

Wil jij ook een persoonlijke betalingsregeling aanvragen? Lees er meer over op de site van de belastingdienst.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht