Kopen op afbetaling: Lekker snel……..in de problemen

Lekker snel en het kost nog niks!
Kopen, ontvangen…. maar nog niks betalen. Dit lijkt te mooi om waar te zijn maar helaas is het waar. Veel webshops bieden tegenwoordig de mogelijkheid om Via Klarna of Riverty (voorheen afterpay) achteraf te betalen. Er wordt van tevoren niet gewaarschuwd als je deze mogelijkheid kiest. Nee, 1 druk op de knop en de bestelling is onderweg.

Vooral jongeren maken hier graag gebruik van. Dit vergroot de kans op impuls aankopen. De impulsiviteit is juist bij deze doelgroep vaak hoog, zeker tegenwoordig met Internet en Social media waar alles direct op te zoeken en te zien is en wordt aangeprezen.

Bij te laat betalen liegen de boetes en rente er niet om bij deze afbetalingsapps. Dit loopt behoorlijk op en zorgt er bij meerdere aankopen al snel voor dat deze niet meer te betalen zijn. De problemen stapelen zich snel op waardoor dit niet meer valt op te lossen.

Eind vorig jaar besteedde BNN VARA hier al aandacht aan. Nu heeft het ook de aandacht van het kabinet die nu pleit voor nieuwe regels van deze afbetalingsapps. Wat ons betreft heel goed! Vooral jongeren moeten zich ervan bewust worden wat de gevolgen kunnen zijn van kopen op afbetaling en hoe je budgetteert. Wanneer je inzicht en overzicht hebt over wat je te besteden hebt snap je ook dat wanneer je nu geen geld (over) hebt kopen op afbetaling onverstandig is. Misschien is het toch beter om te wachten tot je het geld wel hebt. En vooral wanneer je hier eerst goed over moet nadenken is de impuls om iets te kopen vaak al weg.

Door onze online training van Zelfstart te volgen krijg je inzicht en overzicht over wat mogelijk is. Een absolute aanrader!


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht