Kinderen en kosten: Kinderopvang en kinderopvangtoeslag

Kinderen kosten geld. Tegenwoordig werken vaak beide ouders. Als je kindje naar een geregistreerde opvang gaat kan je hier eventueel kinderopvangtoeslag voor krijgen bij de belastingdienst.

Kinderopvang

Wat is een geregistreerde opvang? Kinderopvanginstellingen worden gekeurd en moeten voldoen aan bepaalde eisen. Als een kinderopvang goedgekeurd wordt, dan krijgt een opvanginstantie een zogeheten LRK-nummer: Landelijk Register Kinderopvang.
Je kunt online controleren of jouw kinderopvang instantie goedgekeurd is en welk LRK-nummer deze heeft.  Dit kan via de site Informatie over kinderopvanglocaties | Landelijkregisterkinderopvang.nl

Kinderopvangtoeslag

Het LRK-nummer heb je ook nodig om kinderopvangtoeslag mee aan te vragen. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming vanuit de belastingdienst voor jouw kinderopvangkosten.
Je kunt kinderopvangtoeslag krijgen als je aan de voorwaarden voldoet. In ieder geval moet je werken of een opleiding/ een traject naar werk volgen.
Een deel van de kinderopvangkosten betaal je altijd zelf. Hoe hoog de bijdrage vanuit de belastingdienst is, is afhankelijk van jouw inkomen.
Om te berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt krijgen, kan je een proefberekening maken op de site van de belastingdienst via https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toeslagen/


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht