In de kou gezet

De hoge prijzen voor energie hebben heel wat teweeg gebracht. Veel cliënten hebben contact met ons opgenomen omdat zij bang zijn de rekeningen niet meer te kunnen betalen. Het is eigenlijk vreemd dat hier, na een korte verontwaardiging, de aandacht weer voor is weg gezakt.

Ik wil graag vertellen wat de prijsverhogingen betekenen voor mensen met een laag inkomen. Zoals wij nu hebben kunnen zien zal de energierekening verdubbelen. Wanneer je een inkomen hebt van 1000 euro per maand is het nu elke maand al een puzzel om je budget rond te krijgen.

Er is weinig ruimte. Naast de vaste lasten en geld voor boodschappen moet er ook ruimte over blijven voor onverwachte tegenvallers en kosten. Een koelkast die het begeeft, een tegenvaller met niet vergoede medische kosten, daar zal ook extra voor gereserveerd moeten worden. Een verdubbeling van de energiekosten betekent in de meeste gevallen al een tekort in het budget. Dat houdt in dat er meteen minder geld overblijft om boodschappen van te doen.

Het gaat mensen die buiten hun schuld om plotseling de vaste lasten niet meer kunnen betalen. Een kleine korting op de energiebelasting biedt juist deze kwetsbare groep onvoldoende uitzicht. Een korting van ongeveer 400 euro per jaar is echt onvoldoende.

Wij voelen ons als bewindvoerders machteloos. Het doet ons verdriet dat er straks mensen letterlijk en figuurlijk in de kou staan.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht