Huurverlaging aanvragen

Als je een woning huurt kan je soms in aanmerking komen voor een huurverlaging. Het kan soms echt de moeite waard zijn om hier een snaar te kijken. Er is een verschil tussen sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector. In dit artikel geven we wat meer uitleg over de mogelijkheden en bruikbare links om je hierbij te helpen.

 

Bij het huren van een sociale huurwoning kan je hier in de volgende situaties om verzoeken:

 • Er is een te hoge huur (voor bijvoorbeeld de toeslag grens)
 • Er is een laag inkomen. Exacte bedragen staan hier.
 • Er is een lager inkomen na huurverhoging: Door het inkomen is de huur verhoogd, maar daarna is het inkomen weer gedaald.
 • Er wordt een woning gehuurd met gebreken.

Hier kun je stapsgewijs worden doornemen of je in aanmerking komt voor een huurverlaging.

Let op je huurtoeslag!

Het is je gelukt, je huur is verlaagd. Voordat je plannen maakt om de extra ruimte in je budget te gebruiken moet j eerst je huurtoeslag aanpassen. Als de huur wordt verlaagd is het belangrijk om de nieuwe huur door te geven aan de belastingdienst via toeslagen.nl. De huurtoeslag is afhankelijk van inkomen, samenstelling huishouden en de hoogte van de huur. Het kan dus zijn dat je na de huurverlaging minder huurtoeslag krijgt.

Huurverlaging Vrije sector

Als er gehuurd wordt in de vrije sector zijn er minder mogelijkheden om een huurverlaging aan te vragen. Er is geen maximale huur vastgesteld voor deze sector. Wel kan er bij het huren van een woning met gebreken een huurverlaging worden aangevraagd bij de huurcommissie.

 


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht