Hulp werkgevers aan werknemers met schulden voor beide partijen gunstig

Steeds meer bedrijven zetten zich in om werkgevers te helpen hun werknemers te helpen bij geldproblemen. Niet alleen werknemers hebben last van hun schulden ook u als werkgever krijgt met de gevolgen te maken. Tijd om dit om te denken als werkgever en ook de voordelen te zien van de hulp die u kan bieden.

Schulden zijn ziekmakend

De stress die mensen met schulden hebben heeft grote gevolgen. Werknemers met schulden zijn bijvoorbeeld gemiddeld 7 dagen meer ziek. Daarnaast kunt u als werkgever te maken krijgen met loonbeslagen die u moet uitvoeren. Dat betekent dat een werkgever per jaar circa €13.000,- kwijt aan een werknemer met schulden.

Nu heeft ruim 80% van de werkgevers geen beleid voor het personeel gericht op hulp bij financiële problemen van de werknemer. Zij willen vaak wel, maar de vraag is hoe pak je dat aan.

Als een werknemer geldproblemen heeft, functioneert hij minder. Het mes snijdt aan twee kanten als werkgevers hun werknemers helpen bij financiële problemen: Werknemers krijgen hulp en uitzicht. Werkgevers krijgen een stabielere en beter functionerende medewerker hiervoor terug.

Een werknemer op weg helpen biedt voordelen

Een ander groot voordeel voor de werkgever is dat de band die de werknemer met de werkgever heeft hier sterker van wordt. Dit heeft een positief effect op het welzijn en de tevredenheid. De beste reclame is een tevreden werknemer.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Menzis is hier een mooi voorbeeld van een instantie die werkgevers stimuleert werknemers te helpen bij geldproblemen. Financiele zorgen leidt tot verzuim, stellen zij. Je bent al werkgever plusminus 3 uur tijd kwijt bij loonbeslag. Daarbij stellen zij dat een werknemer met financiële zorgen  20 % minder productief is. Lees hier meer over het beleid van menzis.

Gratis informatiepakket

Ook het Nibud zet zich nu hiervoor in. Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. Zij geven voorlichting  en advies over geldzaken. Nibud helpt nu ook werkgevers om werknemers te herkennen die ernstige geldproblemen. Zij hebben samen met Divosa (vereniging voor gemeentelijke leidinggevenden in het sociaal domein) en het NVVK een informatiebundel gemaakt. Werkgevers kunnen die gratis downloaden.
Deze bundel bevat informatie voor werkgevers over hoe zij kunnen opmerken dat een medewerker financiële problemen heeft. Deze signalen worden beschreven. Ook wordt er informatie gegeven over hoe je als werkgever praat met je werknemer over schulden / financiële problemen.  een gratis informatiepakket voor werkgevers in het leven geroepen.
In het volgende artikel lees je hier alles over

Hulp op maat voor u

Wil je als werkgever meer weten over de hulp die je kan bieden aan een werknemer? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag in oplossingen.

 


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht