Hulp bij loonbeslag: werknemer

Loonbeslag is letterlijk de beslaglegging op uw loon. Voorafgaand hieraan heeft de deurwaarder of de schuldeiser een betalingsregeling proberen te treffen.

Loonbeslag

Loonbeslag is letterlijk de beslaglegging op uw loon. Voorafgaand hieraan heeft de deurwaarder of de schuldeiser een betalingsregeling geprobeerd te treffen, mocht dit niet gelukt zijn dan wordt er via de rechter loonbeslag gelegd.

Lukt het u niet (een deel) van uw rekeningen te betalen? Betalingsachterstanden komen vaker voor dan u denkt, in Nederland heeft 32% van de huishoudens betalingsachterstanden. Wanneer het niet lukt een betalingsregeling te treffen met de deurwaarder, kan dit tot loonbeslag leiden. Dit is letterlijk de beslaglegging op uw loon en wordt opgelegd door de rechter. Uw werkgever is verplicht het loonbeslag uit te voeren en direct naar de deurwaarder over te maken.

Bent u een werkgever en heeft u te maken met loonbeslag bij één van uw werknemers, bekijk dan onze pagina voor werkgevers.

 

Beslagvrije voet

Wettelijk is bepaald dat de deurwaarder niet op uw volledige salaris beslag mag leggen, zodat u de vaste lasten en uw levensonderhoud kunt betalen. Dit noemen we de beslagvrije voet. Deze beslagvrije voet bepaalt welk deel van uw salaris aan de deurwaarder betaald wordt en hoeveel salaris u zelf ontvangt. De beslagvrije voet wordt vastgesteld op basis van gegevens die u aanlevert bij de deurwaarder, u ontvangt hiervoor een formulier. Wanneer u dit formulier niet invult zal de deurwaarder maximaal beslag leggen.

 

 

De Waag Dienstverlening

De Waag Dienstverlening

Heeft u of iemand die u kent loonbeslag opgelegd gekregen? Wij helpen u met het in kaart brengen van uw persoonlijke situatie, zodat u het maximale haalt uit de beslagvrije voet én helpen u met het invullen van de benodigde formulieren. Hierdoor voorkomen we samen dat het loonbeslag leidt tot verdere financiële problemen.

Wij helpen u met het vergroten van uw beslagvrije voet, door kosten en inkomsten aan te geven zoals:

 • Woonlasten, bijvoorbeeld voor uw huur, hypotheek of inwoning.
 • Zorgkosten
 • Inkomen
 • Toeslagen van de belastingdienst
 • Gezinssamenstelling, bijvoorbeeld inwonende kinderen en uw partner

De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht