Een budgetplan opstellen én volgen

Creëer inzicht in uw inkomsten en uitgaven, van boodschappen tot verzekeringen. Lees onze 6 tips voor het opstellen en volgen van een budgetplan.

Een budgetplan biedt inzicht in financiën

Weet u hoeveel geld u uitgeeft aan vaste lasten, boodschappen of verzekeringen? Met een budgetplan stelt u van te voren vast hoeveel geld u iedere maand uitgeeft aan de verschillende posten. Hierdoor heeft u overzicht in uw financiën en geeft u niet snel te veel geld uit, zo wordt u niet meer verrast door onverwachte kosten, voorkomt u schulden of spaart u voor duurdere uitgaven.

Maar hoe stelt u zo’n budgetplan op? Wij helpen onze cliënten al jaren met het opstellen van budgetten, op basis van deze ervaring delen wij 6 tips voor het opstellen van uw eigen budgetplan. Waar begin je, hoe voorkom je verrassingen en plan je een realistisch budget? Lees hier onze 6 tips:

6 tips voor het opstellen van uw budgetplan

 

1. Creëer overzicht

Overzicht is de basis. Hoeveel geld ontvangt u iedere maand en waar gaat het op dit moment heen? Gebruik uw bankafschriften als basis en maak een financieel overzicht. Let ook op kosten die u per kwartaal of per jaar maakt, zoals gemeentebelastingen of waterschapsbelasting. Leg dit overzicht vast op papier, in Excel of een app van uw bank.

2. Check ontbrekende kosten

 Zijn er kosten die u mist in uw overzicht? Wij zien dat cliënten vaak noodzakelijke kosten niet meenemen in het overzicht, of erachter komen dat zij bepaalde zaken niet geregeld hebben. Denk hierbij aan de verplichte aansprakelijkheidsverzekering, een inboedelverzekering, uitvaartverzekering of aanvullende ziektekostenverzekering. Vergeet ook niet het eigen risico op te nemen in uw budget!

3. Kijk kritisch naar uw uitgaven

Welke kosten zijn overbodig? Ook ontdekken we in het financiële overzicht vaak dubbele verzekeringen. Of een abonnement op een tijdschrift dat direct bij het oud papier gaat. Bekijk welke kosten u (onnodig) maakt en of u deze kosten kunt schrappen.

4. Stel een budget op voor boodschappen

U weet nu hoeveel u uitgeeft aan boodschappen. Bedenk ook hoeveel u hier maximaal aan uit wilt geven, en houdt dit budget aan. Om dit vol te houden raden wij aan het boodschappengeld wekelijks te pinnen of een aparte rekening te openen voor het boodschappengeld. Zo gaat u niet snel over het limiet heen, zorg wel dat u op deze rekening niet rood kunt staan.

5. Budget reserveren en sparen

Reserveer maandelijks geld voor voorzienbare kosten zoals uw eigen risico, de waterschapsbelasting of onderhoud aan uw auto. Wilt u graag op vakantie of een auto kopen? Sparen werkt beter met een spaardoel, bedenk daarom hoeveel geld u wilt sparen voor uw spaardoel en spaar hier maandelijks een bedrag voor.

6. Uw financiële overzicht bijhouden

Verandert er iets? Gaat u bijvoorbeeld meer huur betalen, gaat uw loon omhoog of heeft u een nieuw abonnement? Vergeet dan niet om dit ook bij te werken in uw financiële overzicht. Zo bewaart u het overzicht en een passend budget.

 

 

De Waag dienstverlening

Wij, Helen en Anne, mogen onze cliënten al jaren helpen inzicht te krijgen in hun financiële zaken. Onze cliënten willen hulp bij het organiseren van hun financiën, aan het einde van de maand meer geld overhouden of een schuld afbetalen. Wij helpen hen door overzicht te creëren, een budget af te spreken en deze (samen) uit te voeren. Zo zorgen wij er samen voor dat zij weer financieel gezond worden!

Kunnen wij u ook helpen met overzicht van uw financiën of een budget? Wilt u meer geld overhouden, een schuld aflossen of sparen voor uw doelen? Wij maken van uw financiën onze zorg.

De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht