Geld besparen op verzekeringen

Verzekeringen zijn een noodzakelijke kostenpost. Wel zijn ze heel belangrijk om ons te behoeden voor onverwachte kosten.

We zien soms cliënten onder bewind komen die of geen of juist een heel duur pakket aan verzekeringen of dubbele verzekeringen hebben. Dat kan vaak beter en ook nog goedkoper. Alleen het noodzakelijke verzekeren is in tijden van krapte van belang, juist omdat er geen ruimte is om tegenvallers op te vangen.

We hebben 4 tips om te besparen op verzekeringen:

1. Schrap overbodige of dubbele verzekering

Voor onze cliënten zijn wij verplicht om de nodige verzekeringen af te sluiten. Een aansprakelijkheids-, inboedel-, zorg- en uitvaartverzekering. Een rechtsbijstandsverzekering, een reisverzekering of bijvoorbeeld een ongevallenverzekering zijn verzekeringen die verstandig kunnen zijn maar alleen kunnen als er financiële ruimte voor is.

2. Verzekering alleen de risico’s die je zelf niet kunt dragen

Sommige kosten zijn bijna niet zelf te dragen; risico’s zoals medische kosten, schade aan de woning of aansprakelijkheid, daar zijn vaak zeer hoge kosten mee gemoeid. Het is verstandig om hier een betaalbaar eigen risico voor te verzekeren. Voor andere verzekeringen kan het de moeite waard zijn zelf geld opzij te zetten in plaats van het te verzekeren. Te denken valt hierbij aan een uitvaart of annulering van een vakantie. Dit kan goedkoper uitpakken dan de premies die ervoor betaald moeten worden. Wij adviseren in de meeste gevallen wel een uitvaart verzekering, al is het alleen maar om je nabestaanden niet met extra zorgen en verdriet achter te laten.

3. Diverse verzekeraars

Wanneer je meer verzekeringen bij een dezelfde maatschappij hebt afgesloten, willen verzekeraars graag premiekorting geven. In eerste instantie lijkt dat voordelig maar dat blijkt in de praktijk vaak niet het geval. De ene verzekeraar biedt de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering en vaak een andere verzekeraar is de goedkoopste in woonverzekeringen. Het kan zeker voordelig zijn om dus geen pakket aan te gaan maar voor iedere verzekering apart te controleren waar deze het goedkoopst is.

4. Check jaarlijks de polissen

De goedkoopste verzekeraar kan volgend jaar zijn premies wel fiks verhogen. Premies wijzigen regelmatig. Het kan voordelig zijn om ieder jaar te controleren waar de verzekeringen het voordeligst zijn. Er zijn op internet diverse vergelijkingssites te vinden.

 


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht