Geld besparen in corona tijd

Heel Nederland zucht en steunt onder de maatregelen die zijn opgelegd om Corona te voorkomen. Als ik eerlijk ben mijd ik het nieuws een beetje. Ik scroll even door de nieuwsberichten om belangrijk nieuws bij te houden en daar houdt het nu bij op.
Ik heb geen zin meer om me te laten meeslepen in negativiteit. Voor mij geen talkshows waarin voor- en tegenstanders elkaar verbaal te lijf gaan. Natuurlijk zal ik net als elk ander ook mijn mening hebben over regels en richtlijnen maar wil me niet laten leiden door boosheid of frustratie daar maak ik het niet leuker en makkelijker van
Toen ik daar over nadacht ben ik op zoek gegaan naar de lichtpuntjes die de maatregelen bieden. En dat doe ik natuurlijk op ons vakgebied. Welke mogelijkheden biedt ons dit?
Ik bedacht me dat voor veel mensen de no-spend challenge lastig is. De no-spend challenge kun je aanpassen op jouw wensen of mogelijkheden. Misschien wil jij een maand niets uitgeven behalve je vaste lasten en boodschappen. Nu winkels en horeca helaas hebben moeten sluiten maakt dit het makkelijker om dit vol te houden
Misschien wil je ervoor kiezen een jaar geen nieuwe kleding te kopen. Dat kun je doen omdat je een mooi doel hebt om voor te sparen of omdat jij straks liever je geld besteed in een winkel in de straat dan online. Misschien wil je straks je verjaardag vieren in een restaurant met je familie en kun je daar nu geld voor apart leggen. Ik ben er sowieso een voorstander van om lokale ondernemers te ondersteunen, deze groep kan onze steun straks keihard gebruiken. Om je op ideeën te brengen geef ik je hierbij tips om dit tot een goed einde te brengen.

Tip 1 Maak een plan

Bepaal vooraf precies wat jouw challenge is. Bepaal hoe lang, wat en liefst wat je doel is. Maak dit zichtbaar door een afstreep lijst te maken. Elke dag een kruisje zetten is al een beloning. Heb je een doel plak er een foto bij van je doel. Zorg ervoor dat je dit elke dag ziet.

Tip 2 Weet wat je hebt

Kijk eerst eens wat je hebt. Als je graag kleding shopt haal je kast leeg en maak nieuwe outfits van kleding die je al hebt. Veel mensen dragen kleding vooral in de combinaties die ze gekocht hebben. Maak van elke combinatie een foto. Zo kun je ook je voorraad kast eens doorspitten. Maak op wat je hebt. Geen idee of inspiratie? Je kunt op sites ook recepten zoeken met een ingrediënt wat je beschikbaar hebt.

Tip 3 Deel met anderen

Nadat je spullen uit de kledingkast, voorraad, schuur of zolder hebt uitgezocht zal je spullen tegen komen die je echt niet meer past of nodig hebt. Maak er een ander blij mee of ruil.

Tip 4 Samen kom je verder

Doe de uitdaging samen met anderen. Dit motiveert en zorgt ervoor dat je niet zo snel stopt. Ander voordeel is dat je misschien spullen kunt ruilen met elkaar.

Tip 5 Doe je oogkleppen op

Vermijd verleidingen. Ondanks dat winkels nu gesloten zijn staan wij elke dag nog bloot verleiding. Nu vooral via social media en reclames. Schrijf je (tijdelijk) uit van nieuwsbrieven en zet jezelf op social media dieet.

Tip 6 Nu is niet het moment

Stel aankopen uit. Impulsieve aankopen zijn de aankopen waar je het vaakst spijt van krijgt. Stel elke aankoop minimaal een paar dagen uit. Stel je zelf de vraag: Heb ik het echt nodig? Klinkt simpel maar is bijzonder effectief. Een nieuwe winterjas voor slechts 20 euro? Dat is nog steeds 20 euro te veel als je hem niet nodig hebt.

Tip 7 Beloon jezelf

Dat is natuurlijk de allerleukste tip. Ik bedoel natuurlijk niet dat je het geld dat je hebt bespaard blind gaat uitgeven aan dingen die je niet nodig hebt of echt graag wil. Bedenk vooraf hoe je jezelf wilt belonen voor bijvoorbeeld een week of maand niks uitgeven. Dat kan zelf een brood bakken zijn, maar ook een buitenactiviteit met je gezin of een spelletjesavond.

Sommige dingen kun je nu misschien niet doen maar er zijn vast leuke dingen die nog wel kunnen en dat is eigenlijk de kunst van deze uitdaging en deze tijd: Kijk naar wat je wel hebt. Daar word je een gelukkiger mens van.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht