Financiele hulp nodig? Waar moet je op letten als je een bewindvoerder, budgetbeheerder of budget coach nodig hebt?

Het kan iedereen overkomen, het lukt je niet meer om je financiën op orde te krijgen of houden. Je hebt de moed gehad om hulp te zoeken en wil een professional inschakelen. Dan wil je natuurlijk een keus maken waar je later ook blij mee bent.

Het kan iedereen overkomen, het lukt je niet meer om je financiën op orde te krijgen of houden. Je hebt de moed gehad om hulp te zoeken en wil een professional inschakelen. Dan wil je natuurlijk een keus maken waar je later ook blij mee bent.

Het is eerst goed om te bedenken waar je in jouw situatie behoefte aan hebt. Ben je even het overzicht kwijt en heb je hulp nodig met het inzichtelijk krijgen van jouw financiën? Dan kan een budgetcoach je heel goed op weg helpen. De coach kan samen met jou je administratie op orden brengen en je achterlaten met inzicht en overzicht zodat je zelf weer verder kunt. Als er sprake is van achterstanden kun je samen met een budgetcoach regelingen treffen die ook in jouw budget passen. Dit zijn vaak kortdurende trajecten waarin je samen met jouw coach aan de slag gaat. Kies in ieder geval voor een budgetcoach die gecertificeerd is. Neem eerst contact op voor een telefonische kennismaking. Zet je vragen en verwachtingen op papier zodat je voordat je start weet of je de coach jou kan helpen. Vraag vooraf duidelijkheid over de kosten.

Wil jij hulp bij het betalen van de vaste lasten en zelf alleen kunnen opnemen wat er werkelijk over is, maar kun je verder alle administratieve taken zelf prima doen? Dan is een budgetbeheerder misschien een oplossing. Kies voor een budgetbeheerder die ook bewindvoerder is of kies voor een budgetbeheerder via jouw gemeente. Budgetbeheerder is geen beschermde titel en wordt niet gecontroleerd door de rechtbank. Dat betekent dat iedereen zichzelf budgetbeheerder mag noemen, ook wanneer hij niet over de kennis en opleiding beschikt die hiervoor nodig is. De kosten kunnen per budgetbeheerder of instantie verschillen. Het is mogelijk om hiervoor bijzondere bijstand aan te vragen. De mogelijkheid hiervoor verschilt per gemeente. Vraag ook hoe of jouw budgetbeheerder begeleiding biedt wanneer je de financiën weer zelf wil overnemen.

Wil je echt alle financiële rompslomp kwijt, tijdelijk of misschien voor langere tijd? Dan is een bewindvoerder misschien de beste oplossing. Een bewindvoerder is verantwoordelijk voor alle financiële taken. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over aangiftes, toeslagen, kwijtscheldingen of bijvoorbeeld het aanvragen van bijzondere bijstand. De bewindvoerder neemt je alle taken uit handen. Als er in jouw situatie ook sprake is van problematische schulden kan jouw bewindvoerder ook schuldhulpverlening aanvragen met jou. Voor het aanvragen van schuldhulpverlening is veel informatie nodig, dat betekent dat je er voor moet zorgen dat de bewindvoerder wel de informatie krijgt die nodig is. Ondanks dat je heel veel werk uit handen wordt genomen zul je hier wel betrokken bij moeten blijven. Let er op dat je eerst een intakegesprek krijgt met je bewindvoerder waarin je wordt uitgelegd wat de bewindvoerder doet, hoe hij werkt, hoe je contact kunt opnemen. Vraag vooral ook hoe de bewindvoerder jou helpt om, wanneer je dit wilt, het weer zelf wil gaan doen. Hoe zorgt jouw bewindvoerder er voor dat jij straks de kennis hebt om alles weer zelf te regelen en bij te houden? Je achterlaten met een budgetplan en een gezonde bankrekening zorgt er nog niet voor dat je de weg weet in het ingewikkelde administratieve doolhof in Nederland. Wij bieden onze cliënten bijvoorbeeld een online training aan om je alle kennis aan te reiken die je nodig hebt jouw financiën succesvol zelf te beheren. Kies voor een bewindvoerder die aangesloten is bij een branchevereniging of aangeraden wordt door bijvoorbeeld je gemeente of zorgverlener.

Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je in een kennismakingsgesprek gesprek duidelijkheid krijgt over de werkwijze en je met een goed gevoel kunt starten. Zorg ervoor dat een kennismakingsgesprek vrijblijvend is zodat je de tijd krijgt om te beslissen of je wilt starten.


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht