Financiële blogs: Lekker gluren bij de buren

Ik lees graag financiële blogs en nee dat is niet saai! Natuurlijk heeft dit vanuit mijn beroep als financieel zorgverlener mijn interesse maar het is ook heerlijk om te lezen hoe een ander met geld omgaat. Je verbazen en verwonderen en ook goede tips krijgen van mensen zoals jij en ik.

Hier wil ik wat blogs aanstippen die ik graag volg en hoop jullie te enthousiast te maken om ook wat blogs te volgen.

Financelle

Elle Loijens is de oprichter van de blog en in het dagelijks leven als belastingadviseur. Zij geeft in haar blogs goede tips en ook uitleg over financiële aangelegenheden. Op 18 september plaatste ze daar een blog over: De belangrijkste wijzigingen over prinsjesdag. Overzichtelijk, goed uitgelegd en met rekenvoorbeelden erbij. Ik vind zelf de blog “Hoe word je rijk in 5 stappen” erg leuk om te lezen. Nuchter en prettig leesbaar!

Zuinige man

Achter de “zuinige man” gaat een 30 jarige man schuil die bijzonder actief is op zijn blog. Naast tips en trucs deelt hij ook zijn eigen ervaringen en die van anderen. Wat ik super leuk vind is dat hij zijn menu’s en  boodschappenkosten deelt met ons. Allen al leuk om ideeën op te doen voor de eeuwige vraag: wat eten wij vandaag. En waar ik van smul (maar dan figuurlijk) is de rubriek “de portemonnee van”. Hier geven lezers van dit blog hun persoonlijke financiën bloot aan ons.

Porterenee

Renée is echt een favoriet  van mij. Zij ging van tienduizenden euro’s schuld naar een flink bedrag op de bankrekening. Haar openheid hierover vind ik mooi. De site staat bol van tips en trucs en persoonlijke verhalen. Daarnaast kun je in haar webshop trainingen en Excel sheets aanschaffen om je te helpen bij het halen van jouw doelen.

SVMS (stoppen voor mijn vijftigste)

Besparen of zuinig leven heeft niet altijd, ik denk vaak juist niet, met rijk willen zijn te maken. De aanleiding voor dit blog was om eerder te kunnen stoppen met werken. Het doel van SVMV is dan ook om financieel onafhankelijk te worden. Het zijn persoonlijke verhalen en tips en trucs in één. Van een gewoon mens als jij en ik.

Awkward duckling

Een blog over consuminderen mag natuurlijk niet ontbreken in dit overzicht. Dit is een lifestyleblog van Tessa die ons meeneemt in de zoektocht naar duurzaam en bewust leven. Dat dit niet duur hoeft te zijn en zelfs voordelig kan zijn, laat zij ons zien. Recepten, tips en inspiratie genoeg om ook jou te inspireren.

Minimalist dutchie

Deze blogger plaatst drie maal per week een blog over minimalisme. Kort door de bocht vertaald door mij: Hoe je blij wordt van minder. Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van Marie Kondo, de opruimkoningin. Ook zij is ook fan van minder spullen. Achter minimalist dutchie gaat de Nederlandse Anja schuil. In puntige no nonsens blogs neemt ze ons mee in haar dagelijks leven en deelt ze haar ervaringen met ons. Naast rust en ruimte in je huis en je hoofd brengt dit ook nog eens rust en ruimte in je financiën. Als ik het lees wil ik ook graag zo zijn. In de praktijk betekent dit dat ik waarschijnlijk nog heel wat blogjes moet lezen voor ik zo ver ben. Gelukkig hecht ik niet aan spullen dus dat is een voordeel.

Ik begrijp goed dat ik met het noemen van een aantal blogs heel veel goede, leuke en inspirerende mensen heb overgeslagen die ook het lezen meer dan waard zijn. Heb jij goede leestips, deel ze dan met ons en met anderen!


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht