Een verhaal uit de praktijk; hier doen we het voor!

Ruim 4 jaar geleden werd Angela (naam gewijzigd door privacy) bij ons aangemeld. Ze had zelf aangeklopt bij het Sociaal Team in haar gemeente.
Angela woont sinds 2011 in Nederland, ze komt uit Polen. Haar kindjes zijn hier geboren en gaan hier naar school. 

Angela had een baan en een partner. Ze werkte hard en ze hadden geen financiële problemen. Aan de relatie kwam een eind en haar partner liet haar achter. Alimentatie ontving ze niet. Ondanks haar harde werk kan zij alleen de hoge huur niet betalen en omdat de huur boven de toeslag grens is heeft zij geen recht op huurtoeslag.  

Angela gaat harder werken om meer ervoor te zorgen dat zij haar huur kan blijven betalen. En daar beginnen haar grootste problemen. Zij heeft haar gewijzigde inkomen niet doorgegeven aan de Belastingdienst, gewoonweg omdat ze niet wist dat dat moest. Hierdoor ontstaan er toeslag schulden. Ze kan deze niet terugbetalen waardoor haar dit verrekend wordt met de toeslagen waar ze wel recht op heeft. En zo valt alles als een kaartenhuis in elkaar. Doordat zij geen toeslagen meer ontvangt kan zij haar energie-gas en water niet betalen. Ze probeert dit op te lossen door te bestellen bij postorder bedrijven. Hierdoor heeft ze schulden bij onder andere Bol.com, Zalando. Ze kan haar zorgverzekering niet betalen waardoor haar aanvullende verzekering wordt beeindigd.. Hierdoor krijgt ze te maken met een boetepremie die nog hoger is dan haar eigenlijke zorgverzekering. Kortom; het kaartenhuis valt in elkaar, ze komt er zelf niet meer uit. 

Het Sociaal Team meldt Angela aan bij ons en wij gaan samen naar haar toe voor een intakegesprek. De situatie is duidelijk; het water staat haar aan de lippen.
Het bewind is snel uitgesproken en prioriteit is stabiliseren: Uitkomen met het inkomen en nagaan waar recht op is. Dit is snel op orde waarna wij overgaan tot het aanvragen van een schuldhulpverleningstraject bij Sociaal.nl
Dit verloopt soepel, zeker mede door Angela, die altijd bereikbaar is en goed meewerkt en zoals zij gewend hard blijft werken. 

Nu bijna 4 jaar later is Angela schuldenvrij! Daar mag zij zo trots op zijn! Een schuldenvrije toekomst zonder zorgen wacht op haar. En wat is zij daar blij mee en dankbaar voor onze hulp. Hier doen we het voor en dit maakt ons werk zo mooi!  


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht