Cadeaus met een laag budget: Hoe houd je de dure maanden betaalbaar?

Voordat je het weet is de dure decembermaand al weer aangebroken. Een maand die vaak een aardige inbreuk doet op je budget. En aangezien het geven van cadeaus misschien nog wel leuker is dan ontvangen delen wij hier onze tips.

Het hele jaar door op cadeautjes jacht

Hier bedoelen wij natuurlijk niet mee dat je het hele jaar door los gaat, maar dat je wel het hele jaar door je ogen open houdt. Leuke  kleine cadeautjes kom je ook wel eens tegen in juli. Zo kun je de uitgaven spreiden door het hele jaar en heb je, ook bij verjaardagen tussendoor een aardigheidje.

De verpakking doet wonderen

Een heerlijke chocoladereep wordt al snel een super cadeau wanneer je het met zorg inpakt. Een takje met een mooi lintje geeft, en krijgt, heel anders dan een niet ingepakte reep. Kijk eens voor creatieve voorbeelden op pinterest. Denk ook niet meteen aan duur inpakpapier maar gebruik ook eens wat anders. Een krant met een mooi lint kan ook leuk zijn. Gebruik ook eens neutraal papier en versier met stempels of glitters.

Bestel online op goedkope sites

Online bestellen kan een stuk voordeliger zijn. Let wel even op dat de levertijd vaak langer kan zijn. Bestel ruim op tijd! Zorg ervoor dat je selecteert op gratis verzenden zodat je gelpennen niet plotseling heel erg kostbaar worden. Lees vooraf de recensies en bestel alleen spullen die echt heel voordelig zijn en waar weinig risico’s zijn op defecten.

Kringloop

Hier kan je hartstikke leuke dingen scoren! Leuke vazen, kleding, kinderspeelgoed of boeken. Onlangs was mijn zoon jarig en zijn mooiste cadeau was de stapel donald duck vakantieboeken. Een leuke vondst voor 50 cent per stuk.

Marktplaats

Vooral heel handig als je specifiek iets zoekt. Een tweede hands space scooter is en blijft een prachtig cadeau en dan misschien wel betaalbaar. Jouw kind is er niet minder blij mee.

Geef tijd en geen geld

Hier bedoelen we eigenlijk mee dat een uitje een cadeau is dat niet snel vergeten wordt. Het kan een bioscoop bezoek zijn. Of je nodigt iemand uit voor een etentje bij jou thuis. Ook hierbij geldt: leuk verpakt doet de helft! Voor een bioscoop bezoek kun je een zakje popcorn inpakken en een kaartje erbij doen dat jij voor de bioscoop kaartjes zorgt. Laat jouw creativiteit de vrij loop.

Zelf gemaakt, dat is mooi!

Iedereen heeft zijn talenten. Misschien vul jij een weckpot met de ingrediënten om zelf koekjes te maken. Maak je een mooi bloemstuk in een vaas van de kringloop. Of heb je zelf gemaakte jam. Misschien ben je handig met verf en tover jij een kastje of dienblad van de kringloop om tot een waar kunstwerk. Hoe mooi als iemand de tijd heeft genomen voor jouw cadeau.

Heb je nog een mandje liggen waar je niets mee doet? Gebruik hem eens om te vullen met kleine cadeautjes. Stel samen op kleur of thema en ga eens kijken bij voordelige winkels. Geen mand, dienblad of ongebruikte bloempot voorhanden? Dan kan een ingepakte doos ook dienst doen of pak het in doorzichtige folie in.

Wat zijn voor jullie waardevolle cadeaus en welke tips hebben jullie voor ons en anderen?


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht