Budgettips voor de zomer

Vakantie is voor de meeste van ons een heerlijke tijd. Een tijd waarin lekker geluierd kan worden of mooie vakanties gemaakt worden in Nederland of naar verre bestemmingen. Maar wat kun je doen in de vakantie wanneer je niet over voldoende geld beschikt om een vakantie te kunnen bekostigen? Gelukkig bestaan er nog heel veel activiteiten die helemaal niet duur zijn of soms zelfs gratis! Een beetje handigheid en goede zin zijn wel belangrijk om er een leuke dag en mooie vakantie van te maken. In deze blog geven wij een aantal budgettips voor de zomer(vakantie).  

Mooi weer? Ga naar het water!

Plan bij mooi weer dagjes naar het strand of een recreatieplas. Gelukkig heb je ook in Nederland in de zomervakantie genoeg dagen dat je kunt genieten van waterpret. Het gevoel van zand tussen je tenen en de geur van zonnebrand kan al voldoende zijn om je in een echte vakantie stemming te brengen. Met eigen snacks en je handdoek op het zand kom je heel ver op een klein budget!

Actieve uitjes: wandelen of fietsen

Ga eens een dagje wandelen of fietsen. Neem een rugtas mee met drinken en lekkere broodjes. Maak gekke foto’s onderweg om extra te kunnen na genieten. Vind je het lastig om een leuke route te vinden? Installeer een app op je telefoon als bijvoorbeeld wikiloc of alltrails. Je kunt daar allerlei leuke routes vinden met een goed (gesproken) navigatie.

Geef een thema-feestje in je eigen huis of tuin én blijf binnen budget

Geef een (tuin)feest en hang overal lichtjes en lampionnen en zorg voor toffe muziek. Nodig leuke mensen uit en je hebt een super leuke dag of avond. Wanneer je mensen vraagt zelf hun favoriete eten en drinken voor de avond mee te nemen zal ook deze avond je budget niet in het honderd gooien.

Budget lunchen of dineren buiten de deur: ga picknicken

Altijd leuk om met je kinderen of vrienden een picknick te organiseren. Maak je eigen sandwiches of wraps, neem drinken mee en je bent er klaar voor. Maak er meteen een actieve dag van door buitenspellen mee te nemen. Badminton, een voetbal of Kub. Met een mooie plek, een tas vol eten, goed gezelschap en een kleedje is je dag geslaagd.

Zomerse budgettips: hoe kom je met een klein budget de zomer door? Wij geven tips voor leuke uitjes en activiteiten.

 

Een spelletjesmiddag kan buiten én binnen

Met je kinderen, buren of je familie lekker buiten spelen. Het internet is een bron van ideeën. Zoek eens op buiten spelletjes en er gaat een wereld voor je open. Een dropping of nachtspeurtocht is ook altijd een succes. Is het minder mooi weer? Pak dan de bordspelletjes of een pak kaarten erbij. Heb je geen voorraad spelletjes in huis of wil je deze zomer graag een nieuw spelletje spelen? Bij de kringloop winkels vind je vaak al spellen voor een paar euro.

Organiseer een (budget) barbecue

Barbecueën zorgt voor een instant zomer gevoel. Er is altijd wel een plek te vinden waar je een barbecue kwijt kan. Vraag bijvoorbeeld je vrienden of familie of ze allemaal iets mee willen nemen, en dan regel jij de barbecue zelf! Check ook internet voor leuke en voordelige recepten voor barbecue, salades en smeersels.

Regel een speurtocht

Een speurtocht is niet alleen leuk voor kinderen! Kijk ook eens naar geocahching, of verdeel de groep in teams en speel jachtseizoen. Zet jij de speurtocht uit? Gelukkig heb je niet veel nodig, met papier, lintjes, kaartjes, ballonnen of stoepkrijt kan je de route markeren en de prijs voor de winnaar is optioneel én kan ook op een budget. Op zoek naar een leuk idee voor een speurtocht voor kinderen of volwassenen? Het internet staat vol tips!

Ontdek Nederland met de trein

Schaf eens treinkaartjes aan met een actie en stap in de trein. Met acties zijn treinkaartjes vaak een stuk goedkoper beschikbaar. Heb jij zelf een treinabonnement waarmee je bijvoorbeeld naar je werk reist? Vaak kan je meereizende passagiers dan korting geven, je selecteert deze meereiskorting heel eenvoudig via de kaartjesautomaat van de NS. Kijk vooraf eens naar leuke plekken in de stad van jouw keuze of ontdek een nieuwe plek!

Ruil van huis

Ruil eens een van huis met vrienden of familieleden. Er zijn zelfs organisatie waarbij je je kan aansluiten om aan huizenruil te doen. Vind je dit een beetje eng, kijk dan eens in je familie of vriendenkring of je ergens kunt logeren of je tentje mag opzetten.

Budget overnachting: couch surfing

Misschien niet iets dat je direct met je kinderen kunt doen. Maar heel veel mensen over de hele wereld bieden hun bank/logeerkamer aan voor reizigers. Op de website couchsurfing.org bieden mensen hun bank (of een bed) aan om op te logeren. Zo heb je meteen een leuk contact met lokale bewoners die je tips kunnen geven over bezienswaardigheden.

Vakantiegevoel is vooral een beleving. De instelling om er een vakantie dag van te maken en de voorbereiding is al de helft van de lol. Laten we hopen op heerlijk weer en mooie herinneringen! Heeft u meer behoefte aan informatie of hulp bij het samenstellen van uw budget? Wij helpen mensen overzicht te brengen in hun financiën, een haalbaar budget op te stellen én deze na te leven. Neem contact met ons op voor uw vragen, dan helpen wij u verder!


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht