Budgetbeheer en budgetcoaching voor ondernemers

Als zzp’er of ondernemer óók thuis nog eens de financiën bijhouden? Niet iedereen wil dat, heeft daar de tijd óf de kennis voor. Wist je dat ook zzp’ers en ondernemers hulp kunnen krijgen bij de financiële administratie? Natuurlijk zijn de meeste van ons bekend met de mogelijkheid een accountant in te schakelen, maar niet iedereen is bekend met een zakelijk budgetbeheerder. Benieuwd? Lees verder, wij vertellen je er graag meer over!

Als zzp’er of ondernemer kan je hulp nodig hebben met je privé financiën. Soms omdat je talenten op een ander gebied liggen of je het zonde van je tijd vindt en dit liever aan iemand anders overlaat. Of werk je misschien onregelmatige tijden, bijvoorbeeld in de zorg? Hoe fijn is het dan als iemand anders tijdens kantooruren voor jou aan de slag kan en contact onderhoudt met instanties?

Ondersteuning van je zakelijke financiële administratie

Wanneer je ondernemer bent moet je natuurlijk wel kunnen blijven ondernemen. Het is goed om dan te zoeken naar een financieel zorgverlener die je ondersteunt op de vlakken waar je hulp nodig hebt en met je meedenkt. Soms is het uitbesteden van de boekhouding onvoldoende om overzicht te houden op je privé financiën. Maar heb je je al eens afgevraagd welke opties er nog meer zijn?

Bewindvoering is bij veel mensen wel bekend. Bewindvoering kan mensen helpen als zij moeite hebben zelf hun financiën te regelen. Maar, als ondernemer moet je zelfstandig keuzes kunnen blijven maken. Bewindvoering beïnvloed je ondernemerschap, dit is geen optie. Budgetbeheer óf budgetcoaching biedt wel opties voor ondernemers. Een budgetbeheerder of budgetcoach kan je helpen bij het aanbrengen van structuur of het regelen van je financiën.

Budgetbeheer en budgetcoaching voor ondernemers
Wil jij vooral ondernemen, zonder je bezig te houden met de financiële administratie? Overweeg dan eens een budgetcoach of budgetbeheerder!

Budgetcoaching voor ondernemers

Een budgetcoach kan je helpen met het opzetten van je financiën en coacht jou om dit in de toekomst zelf te doen. Je kunt er ook voor kiezen om elk kwartaal even samen de financiën op een rijtje te zetten en bij te stellen. Even een moment om jou als ondernemer én als persoon weer financieel in balans te houden.

Budgetbeheer voor ondernemers

Als ondernemer heb je naast je werk ook nog veel administratieve taken. Het is belangrijk om zowel voor je onderneming als voor jou privé een budget op te stellen. Je moet bepalen welk inkomen je jezelf kunt uitbetalen en welke bedragen je privé en zakelijk moet reserveren. Verzekeringen regelen, declareren van eventuele ziektekosten, het betalen van facturen en ook gedurende het jaar in de gaten houden of je voorlopige aangifte klopt met je inkomsten. En zo zijn er nog heel veel andere administratieve taken die je er naast je gewone werk bij moet doen.

Wij horen ook ondernemers die gewoon een broertje dood hebben aan al dit “geneuzel”. Die willen gewoon lekker aan het werk en alle betalingen en administratieve taken zowel op professioneel als persoonlijk vlak uitbesteden. Ga dan eens praten een budgetbeheerder met affiniteit met zzp’ers.

 

 

Een overeenkomst kan op maat worden afgesloten. Wij adviseren wel om aangiftes en boekhouding onder te brengen bij een boekhouder of accountant. Overige financiële administratie en het opstellen van een budget kan dan door de budgetbeheerder worden gedaan. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg. Vooraf zal er goed worden overlegd en vastgelegd wat je wensen en verwachtingen zijn en wat de budgetbeheerder jou kan bieden.

Zo hebben wij ervaring met het begeleiden van ZZP’ers. We hebben zzp’ers begeleid door het overnemen van de financiële administratie, maar ook ondernemers met een achterstand in de betaling bij de belastingdienst. Door het overeenkomen van een persoonlijke betalingsregeling kon deze ondernemer doorgaan met zijn verder gezonde onderneming. We hebben het budget aangepast en ervoor gezorgd dat deze ondernemer zowel privé als zakelijk verder kon.

Ben jij benieuwd wat De Waag voor jou als ondernemer kan betekenen of heb je vragen over je budget? Dan komen we graag met je in contact!


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht