Leefgeld, hamsteren en het Corona virus, ons advies.

Nu ook in Nederland grote maatregelen worden getroffen om het corona virus het hoofd te bieden, merken wij dat ook. Sinds vrijdag heeft de paniek toe geslagen, ook onder onze cliënten. Dat hebben veel mensen kunnen merken in de winkels,  met lege schappen en boze mensen als gevolg. Ook wij krijgen de vraag “kun je 200 euro storten want iedereen hamstert en anders is straks de winkel leeg”. In deze blog leest u daarom niet alleen onze reactie en advies, maar hopen wij u ook gerust te stellen.

Leefgeld en hamsteren tijdens het Corona virusHet is heel bijzonder om mee te maken hoe de paniek zich langzaam uitbreidt. Wanneer mensen in de winkel staan voor hun dagelijkse boodschappen en alleen maar volle karren zien krijgen ze ook de neiging om maar in te slaan. Wij worden overspoeld door verzoeken om extra geld voor boodschappen. Vaak melden cliënten letterlijk dat het gek is om te hamsteren “maar ik wil ook graag extra, anders zijn de winkels straks leeg en heb ik niks”. En zo is de cirkel rond.

Als bewindvoerders proberen wij onze cliënten gerust te stellen en te informeren. Wij vinden dat wij als financiële zorgverlener ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Ook al zijn wij altijd van mening dat wij alleen maar op het geld van onze cliënt passen en niet zo snel nee zeggen op een verzoek als dit financieel mogelijk is, proberen wij dit wel te beperken. Daarom proberen wij onze cliënten eerst zo goed mogelijk gerust te stellen. Wanneer dit niet voldoende is en de cliënt echt in paniek is, zullen wij het extra geld overmaken, natuurlijk alleen waar mogelijk.

Wij hebben ook cliënten onder bewind met een verstandelijke beperking, psychiatrische problemen of dementie. Zij kunnen dit nieuws allemaal maar moeilijk plaatsen en hebben wat extra tijd een aandacht nodig, ook van ons.

Het betekent wel dat onze werkdagen er anders uitzien. Dit is normaal gesproken al een hele drukke periode in het jaar, naast onze gewone taken houden wij ons bezig met het doen van de aangiftes en het aanvragen van kwijtscheldingen. Daarom bezoeken wij op dit moment geen cliënten meer. Telefonisch en per mail zijn wij bereikbaar.

We merken ook dat mensen om ons heen, en wij ook, geholpen zouden zijn met duidelijke informatie en geruststelling. Wat mag er nog wel? Mogen kinderen nog buitenspelen, mogen wij nog gewoon naar buiten? Wat als je niet meer naar buiten mag en een hond hebt? Wat gebeurd er als wij in Nederland in Lockdown gaan? Hoe komen wij aan onze boodschappen? Als hier duidelijkheid over komt, zal dit mensen geruststellen en kalmeren. In de tussentijd proberen wij naar eer en geweten onze cliënten bij te staan, te informeren en te adviseren.

En ondanks dat wij ook kinderen thuis hebben, draaien wij gewoon door. Zelfs wanneer wij tegelijk ziek zouden worden zullen onze cliënten daar niet direct last van hebben. Al onze leefgeld betalingen gaan automatisch door. Wij kunnen ook thuis werken en zullen alles op alles zetten om er te zijn voor de mensen die ons nodig hebben. Wij hopen dat na het lezen van deze blog (een deel) van uw vragen beantwoord is en dat wij u gerust hebben kunnen stellen. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact met ons op.

 

 


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 86267264

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email

   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht