Achterstanden en toch een aanvullende zorgverzekering?

De nieuwe premies zorgverzekeringen zijn bekend. Je hebt tot en met 31 december de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Wij bekijken voor al onze cliënten elk jaar weer de zorgpolis. Voor iedereen afzonderlijk bekijken we wat de mogelijkheden zijn en de beste optie is.

Voor veel van onze cliënten kan een gemeentepolis bijzonder aantrekkelijk zijn. Bij veel gemeentepolissen kan het eigen risico worden meeverzekerd. Dat is heel fijn, want gedurende het jaar krijg je geen grote factuur in de bus van het eigen risico. Het aanvullend pakket is vaak heel compleet en zelfs een stuk tandzorg is meeverzekerd. Een aparte tandverzekering is vaak erg kostbaar.

Regel je achterstanden

Veel van onze cliënten willen graag een aanvullende verzekering. Helaas komen zij daar niet voor in aanmerking omdat er achterstanden zijn bij de zorgverzekeraar. Dat dit niet mogelijk is weten veel mensen wel. Wat veel mensen niet weten is dat je zorgverzekeraar je wel aanvullend wil verzekeren wanneer je een regeling hebt getroffen voor de achterstand. Wanneer je met de regeling je volledige schuld aflost kun je meestal gewoon een aanvullende verzekering aanvragen. Het is niet mogelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar zolang deze achterstand niet volledig betaald is. Let wel op dat je de afbetalingsregeling nakomt, anders vervalt je aanvullende verzekering alsnog. Zodra er een regeling tot stand is gekomen, wordt je afgemeld bij het CAK en is er geen boetepremie meer verschuldigd.

Wanneer je achterstand bij de zorgverzekeraar is meegenomen in een schuldhulpverleningstraject, is het meestal niet mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Wanneer onze cliënten deelnemen aan zo’n traject vragen wij altijd wel een aanvullende verzekering aan. Soms wordt dit toch goedgekeurd. Dit is echter aan de zorgverzekeraar om hierin een beslissing te nemen.

Soms willen cliënten geen aanvullende verzekering

Wanneer je een verzekering afsluit, denk je vaak na over het risico dat je loopt en of je zelf genoeg geld achter de hand hebt om tegenvallers op te vangen. Wanneer je een uitstekend gebit hebt zal je er niet snel voor kiezen om een tandverzekering af te sluiten. Als je veel sport of fysiek intensief werk hebt is het misschien verstandig om fysiotherapie te verzekeren. Je weet natuurlijk pas achteraf of het een verstandige beslissing was, je kunt ook gewoon pech hebben.

Hoe kies je aan aanvullende verzekering

Bij steeds meer verzekeraars kun je kiezen voor modules die je extra wilt verzekeren: Tandzorg, fysiotherapie, kraamzorg. Denk goed na wat je zelf wilt en nodig zou kunnen hebben. Wanneer je een minimaal inkomen hebt zou een basisverzekering wel een maandelijkse besparing kunnen opleveren, maar mocht je gedurende het jaar een tandarts nodig hebben voor bijvoorbeeld een wortelkanaal behandeling, zou het kunnen betekenen dat je niet geholpen kunt worden omdat je dit niet kan betalen. Het is aan jou om in te schatten of je dit risico zilt lopen. Wij merken gelukkig wel dat veel tandartsen tegenwoordig positief reageren over het in termijnen betalen van een factuur.

Zorgverzekering voor kinderen

Je kinderen krijgen altijd zelfde verzekering als de persoon waar ze bij op de polis staan. Voor kinderen is vaak meer verzekerd op de basisverzekering. Voor orthodontistische hulp aan je kinderen heb je wel een aanvullende verzekering nodig. Kijk eens naar de zorg die vergoed wordt in de basisverzekering en in de aanvullende verzekering. Wat is het verschil voor je kinderen?


De Waag dienstverlening

Wilt u informatie of heeft u een vraag? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Als u het contactformulier invult, krijgt u van ons bericht.

Postbus 141
1723 ZJ te Noord-Scharwoude

Telefoon: 0226 741961
Email: contact@dewaag.info
KVK: 51980614

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  Neem contact op

   Uw naam

   Email
   Telefoonnummer

   Selecteer uw onderwerp

   Uw bericht